Big Brother radí VyVoleným: falešný týden!


Po 45 dnech se dostal UK Big Brother do své poloviny a znovu přinesl hromadu nápadů, které by se mohly hodit i VyVoleným. Co třeba udělat týden plný falešných událostí, s falešným soutěžícím a s falešným vyřazováním?

Uf.... Vypadalo to jako mission: impossible, ale po 14 dnechusilovného sledování se mi konečně podařilo dotáhnout víc než měsíční ztrátu ve sledování letošní osmé řady anglického Big Brothera, kterou jsem kvůli práci na Celebrity Campu nestíhal tak, jak by si má drobná závislost přála. Letošní řada sice nepatří k nejlepším, dvě předcházející byly vydařenější především co se castingu týče, přesto je pořád minimálně o třídu výš než cokoli, co z tohoto žánru běželo u nás. Angličani z Channel 4 jsou neuvěřitelně kreativní a precizní ve vyprávění příběhu a kdyby byl český štáb VyVyvolených co k čemu, tak už teď opisuje jak o život.

Let's twist again!

Jak možná víte díky článkům TK na Panáčkovi v reality show, letošní Big Brother začal tím, že do domu vyslal samé ženy (z toho dvě dvojčata). Teprve po třech dnech k nim v rámci twistu přihodil jednoho muže, o týden později, když už se dotyčný chudák z celé situace hroutil a pochopil, že není v ráji, ale pekle, mu poslal další dva (ale gaye:-) a o další týden později další čtyři (víceméně heterosexuály i když o některých se dalo s úspěchem pochybovat).

Tím twisty (zvraty) na čas skončily a na další velké překvapení jsme si museli počkat téměř 40 dní. Čekání se vyplatilo. Minulý týden proběhl v domě ,,fake week", ve kterém Velký bratr lhal jako když tiskne a tahal soutěžící za nos od rána do večera. Co přesně se dělo?

Návštěva z Austrálie

V průběhu předposledního vyřazování byli diváci upozorněni na to, že na konci večera se objeví v domě nový soutěžící. A to se taky stalo. Poté, co diváci vyřadili soutěžící Lauru, se v obýváku rozsvítila obrazovka a na ní se objevila sympatická slečna sedící v cizí Zpovědnici. Vzápětí se soutěžící dověděli, že jde o přímý přenos z australského Big Brothera, kde právě Velký bratr soutěžící Pauline oznámil, že sice byla nominovaná, ale že diváci nehlasovali o tom, koho chtějí vyřadit, ale koho chtějí poslat na hostování do anglického domu! V tu chvíli spadla brada na zem nejen soutěžícím v anglickém domě, ale i divákům u obrazovek. Pak obrazovka zhasla a zatímco soutěžící se začali na novou spolubydlící těšit, moderátorka Davina McCall divákům oznámila, že začíná ,,fake week". Velký bratr bude lhát a dokonce už začal. Pauline se totiž nejmenuje Pauline, není z australského BB a není dokonce ani v Austrálii ale... vedle ve studiu! Jinými slovy, Pauline je nasazený agent Velkého bratra a bude pro něj v domě pracovat. Pokud soutěžící podvod odhalí, vyhrají luxusní týdenní rozpočet, pokud ne, budou mít peníze jen na základní potraviny.



Co se dělo dál?

Hromada věcí, ale stručně a chronologicky vypadal celý fake week takto:

Pauline o dva dny později vstupuje do domu a dostává různé úkoly jako např. věštit ze zbytků na talíři. Pár soutěžících o ní pochybuje, ale většinu okouzlí, je milá a sympatická. Nominace probíhají jako tradičně. Někteří soutěžící si myslí, že to bude Pauline, kdo bude nakonec z nominovaných vyhazovat, ale pravda je jinde a diváci ji dobře znají. Na konci týdne proběhne falešné vyřazování. Ten, koho diváci vyhodí, absolvuje standardní vyřazení, rozhovor a pak se vrátí zpátky do domu:-)

Jeden ze soutěžících, Brian, má narozeniny a tak se dozví ve Zpovědnici pravdu o Pauline. Pokud si tajemství dokáže nechat pro sebe, na konci týdne vyhraje narozeninovou party.



Ke konci týdne soutěžící dostávají úkol seřadit se od nejméně po nejvíc ,,fake soutěžícího". Netuší, že pokud Pauline dají na konec, vyhrají svůj týdenní rozpočet. Pauline je druhá od konce, pak ale zasahuje rafinovaně Brian, Pauline se ocitá na konci řady a soutěžící získávají své peníze. Chvíli poté Pauline mizí na pokyn Velkého bratra ve zpovědnici a tím i ze hry. Soutěžící se o ní dozvídají pravdu, řada lží tím ale nekončí.



Velký bratr falešně obviňuje soutěžící, že tři z nich (a oni dobře vědí kteří) porušili zásadním způsobem pravidla. Pokud se dobrovolně nepřihlásí, budou pykat všichni v domě. Protože soutěžící logicky o ničem neví, musí po třech plnit různé úkoly jako např. lepit zrníčka kukuřice zpátky na klas. Pak se ,,zblblí" soutěžící účastní fiktivní mírové kampaně. Odpoledne Velký bratr přidává další ,,fake". Nad domem přeletí letadlo a za ním vlaje nápis ,,Je tu ještě druhý dům". Poprask v domě nabírá na obrátkách. Vybraní soutěžící si musí sbalit kufry, napětí roste, nikdo neví, co se bude dít. V pátek večer vypadává z domu nejkonfliktnější soutěžící Charley, venku ji ale vítá ztichlý dav.




Charley, která pro slovíčko fuck nejde daleko, odpovídá na dotazy moderátorky, dozvídá se, kdo ji nominoval a překvapeně kritizuje ty soutěžící, od kterých to nečekala a netuší, že vše se výjimečně vysílá i v domě. Pak Davina McCall všem oznamuje, že celý týden byl podraz a posílá šokovanou Charley zpátky do domu.



Fake week v osmé řadě anglického Big Brothera končí. Otřesení soutěžící si teprve všechno ujasňují. Takovýchto týdnů je v každé sezóně jen pár, zapomenout se na ně ale nedá. Budou mít VyVvolení na to, aby přinesli něco podobného?

Share on Google Plus

About Lukáš Franta

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentářů: